Bejelentés"Judo az emberért" "Judo a gyermekönvédelemért"
Játékos örömsport, egészségvédelem, intelligens személyi önvédelem fejlesztése - sportmozgalom

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Tömeges, játékos örömsport és társadalomnevelés segítése.

Kedves szabadidősporti edző Sporttársak, sportoló gyermekek Szülei!

Aki egyetért - azzal,

- küldje tovább a honlap címét sporttársainak.

 


Egy szakember

2000. évben mondott véleménye, - a "Judo az emberért" mozgalom céljaival megegyező - szabadidősport oktatásfejlesztési pályázatról

(írásos vélemény, szakmai legalizáció menüpontnál):


A megfogalmazott törekvések

50 évvel megelőzikmagyarországi judo gondolkozásmódját. (17 év eltelt...)

 

"Judo az emberért" és ezen belül "Judo a gyermek önvédelemért"

Szabadidős Sportmozgalom sportágfejlesztő, szakmai vita alapjainak lerakása (2018.03.20.)

a Human Vital Judo (Emberi Létfontosságú Alkalmazkodó út)

szabadidősporti szakág részéről - edzők, sportolók és szülők számára.

 


Megjegyzés:

A "Szabadidő- és versenysport az egyetemes judoért" mozgalom megalapítását körülvevő, judo mesterek tanácsa nagyszabású vállalkozásnak, de idealista, eredménytelen szélmalomharcnak tartja a mozgalom emberi, sportkultúrát építő céljait, a mai profitorientációs érdekek és erőviszonyok mellett. A célok értéke miatt viszont, hosszú távon értelmesnek tartják a mozgalom felhívását.

 

A sportmozgalmat érintő szakmai passzivitás, vagy versenysporti érdektelenség esetén a HVJ szabadidősporti szakág megelégszik a "Judo az emberért és gyermekönvédelemért" sportmozgalom elméleti, gyakorlati ismereteinek bemutatásával, remélve hogy némely része, felhasználható a judo társadalom számára.

 


A kék színű szavakra kattintva ismeretforrásokat nyitunk meg.

 

A szabadidősport emberi érdekeivel kapcsolatban a mozgalom céljai


A mozgalom céljai:

Kérdések egy magánembertől a célokkal kapcsolatban.

Kit akar a mozgalom elérni (célcsoport)? Elsősorban humán beállítottságú szabadidősporti edzőket, sportirányításban résztvevő  szakembereket (szűk, irányító réteg), - másodsorban a szabadidős sportolókat, szüleiket akarja tájékoztatni ismeretrendszere.
Mi a központi cél? Sport területén, - társadalmat segítő, intelligens önvédelem - független, elsősorban humán értékfejlesztő és felismerő rendszer építése, rendszerkritikával.
Milyen egyéb célt szolgál? Szabadidős humán-sportirányzat értékeinek felmutatása, fejlesztése. Sport álideológiák leleplezése. Szabadidő-versenysport lehetséges együttműködése humán értékfejlesztés területén.
Kiknek nyújtana segítséget? Miben? Edzők oktatás-nevelés munkájában törekszik "falu bölcse" és tudományos ismereteket adni mai egészségvédelem, értékrend építés, érvényesülés, szabadidősporti mozgásoktatás területén.

A sportpedagógia elméleti ismereteknek a vélemények szerint, még gyenge a kommunikációs stratégiája. Tudományos, száraz determináció helyett, egy perces, tematikus, tanítómese és videó történetekbe ágyazást igényel és ez lesz a következő lépcső.
A - szellemi, erkölcsi - ismeretstruktúra és annak szakmai véleményezése - 35 éves ismeretfejlesztéssel - részben elkészült. Ebből a sok ismeretből lesz a tanító mesékből álló "gyémánt" jegyzet 4-5 év múlva. Rövid, kevés, történetekre épülő, érdekes, közérthető, hasznos. Ez az európai "do", mely a judo társadalom segítsége nélkül nem sikerülhet. Kérjük a jó szándékú sportemberek segítségét!


 

A „Judo az emberért" sportmozgalom tudatában van annak, hogy a humán sportkultúrát romboló és építő erők eltérő nagyságúak. A mozgalom erejét a sportkultúrát védő és fejlesztő értéke biztosítja. Tudja, hogy a társadalom túlterhelt információkkal. Ennek ellenére, nem internetes, figyelemsokkoló látogatottságra vadászik, hanem csendes, ismeretfejlesztő munkával a sportolók emberi értékfejlesztésére figyel. Mindezt segíti a költség és bevételmentes, ingyenes társadalmi munkája, saját médiafelülete http://sportalkotomuhely.5mp.eu

 

A sportmozgalom, honlapján ingyenes letöltéssel teszi lehetővé az elemzésekismeretfejlesztések, és humánorientált szabadidősporti edzéstervek hozzáférhetőségét edzők, sportolók és a sportoló gyerekek szülei számára családnevelést segítő információk céljával. A mozgalom személyes adatokat nem tárol és nem kezel. Sport alkotóműhelye kizárólag sportkultúra értékteremtéssel foglalkozik.

Videó melléklet a "Judo a gyermekönvédelemért" mozgalom céljairól - 1991. évi TV riport alapján.

 

 

Videó melléklet a "Judo az emberért" mozgalom céljairól - Milyen a jövő önvédelme? - kérdéssel.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!